Siirry suoraan sisältöön

Hauska runo auttaa käsittelemään haastavia aiheita

Avoin muistikirja

Hauska runo syntyy kun päästää irti estoista ja antaa mielikuvituksen laukata vapaana. Joskus ajattelemme liikaa sitä, mitä muut ajattelevat meistä. Runon kirjoittaminen voi vapauttaa mielensopukoista jotain, minkä olemassa oloa ei ollut edes muistanut. Teos syntyy todennäköisesti päästämällä valloilleen meidän jokaisen sisältä löytyvän lapsen ja lapsen mielen. Niiden vapauttamiseen voi käyttää erilaisia metodeja, jotka voivat auttaa käsittelemään myös raskaita aiheita.

Hauska runo voi vapauttaa mielen vaikka se ei olisi oma

Kaikki meistä eivät ole runoilijoita, mutta voimme silti nauttia runoudesta ja sen lukemisesta. Hauskan runon ei tarvitse olla oman kynän tuotos, se voi olla myös jonkun toisen teos. Silti se voi vaikuttaa lukijaansa rentouttavalla ja vapauttavalla tavalla. Jos koet, ettet ole runoilija niin älä kuitenkaan pelkää kokeilla. Voit yllättyä positiivisesti.

runo voi parhaimmillaan avata lukijansa tai kirjoittajansa silmät. Voit heittää luovuutesi valloilleen ja luoda omakätisesti jotain uutta ja ihmeellistä. Hauskan runon ei tarvitse olla sisällöltään kevyt. Siinä voidaan käsitellä raskaitakin aiheita, mutta lähestymiskulma voi olla kepeän hauska. Usein elämän hankalissa tilanteissa auttaa, kun saa purettua ajatuksiaan paperille.

Myös raskaasta aiheesta voi kirjoittaa hauskasti

Hauska runo voi olla myös tapa kertoa muille, mitä kirjoittajan mielessä liikkuu. Se voi tekijänsä ohella vaikuttaa yhtä vapauttavasti myös lukijaansa. Joskus asioita on helpompi käsitellä tai kertoa epäsuorasti runouden kautta. Kun näkökulma on kevyt niin se voi auttaa esimerkiksi kirjoittajan lähipiiriä käsittelemään haastavia asioita.

Avainsanat: