Siirry suoraan sisältöön

Kuinka löydät tai kirjoitat kauneimmat muistovärssyt

Kauneimmat muistovärssyt.

Muistorunoa kirjoittaessa moni haluaa löytää ne kaikista kauneimmat muistovärssyt. Muistovärssyt ja -runot ovat kaunis tapa hyvästellä ja muistaa läheistä. Ne tuovat paljon lohtua myös itselle surun keskellä. Valmiita muistovärssyjä on olemassa paljon, mutta kaikki eivät aina löydä niiden joukosta juuri itselleen sopivaa vaihtoehtoa. Muistovärssyn voi kuitenkin kirjoittaa halutessaan myös itse, jolloin se on vieläkin henkilökohtaisempi.

Kauneimmat muistovärssyt itse kirjoittaen

Mikäli sinusta tuntuu, että haluat kirjoittaa muistorunon itse, sinun pitäisi tehdä se. Kenenkään ei nimittäin tarvitse olla Shakespeare tai osata riimittelyä kirjoittaakseen itse värssyjä tai muistolauseita. Tärkeää on vain se, että tämä runo tai muistolause on tilaisuuteen sopiva ja kunnioittava. Voit harjoitella runon kirjoittamista esimerkiksi kirjoittamalla erilaisia vaihtoehtoja ja valitsemalla niistä parhaan.

Mikäli runo ei tunnu itselle sopivalta, voi muistolause olla myös muunlainen lause tai pidempi tarina vaikkapa muistettavan elämästä. Monen kauniin laulun sanat voivat myös taipua loistavasti muistolauseeksi, jos ne vain sopivat muistettavalle läheiselle. Moni valmis muistoruno on myös helposti muokattavissa itselle sopivampaan muotoon. Vaihtoehtoja on siis paljon.

Kauniita runoja netistä

Esimerkiksi netti on pullollaan mitä kauneimpia valmiita muistovärssyjä. Niitä kannattaakin selata, sillä joukosta voi löytyä itselle sopiva runo, tai ne voivat antaa ideoita oman runon tai muistolauseen kirjoittamiseen. Muista myös, että muistovärssyssä voi myös vain yksinkertaisesti kertoa mitä tuntee juuri sillä hetkellä, ilman sen kummempaa runoutta, jos se tuntuu itselle sopivammalta.

Avainsanat: