Siirry suoraan sisältöön

Elämänohje hääparille ja onnea pitkään avioliittoon

Onnellisen elämän alku.

Jokainen naimisiin menevä haluaa, että hääpäivä on mahdollisimman upea, siihen mahtuu onnellisia hetkiä sekä tulevaisuus näyttää valoisalta. Tilaisuus voi olla pienempi tai isompi suuren ystävänjoukon saattelemana. Juhlissa on paljon puheita, joissa annetaan elämänohje hääparille tai jopa useampiakin ohjeita, riippuen siitä, kuka puheen pitää. Mutta miten se onnen tunne, joka hääpäivänä on, pysyy ja kantaa pidemmälle elämässä? Se onnistuu, kun sitä suhdetta hoitaa yhtä suurella rakkaudella tästä onnen päivästä eteenpäin.

Millainen elämänohje hääparille pitää antaa?

Ei ole yhtä tai kahta neuvoa, mutta yksi tärkein on se, että suhdetta on hoidettava päivittäin, vaikka tuntuukin, että kiire ja arki ahdistaa. Useampiin suhteisiin syntyy ajan mittaan lapsia ja pari itse erkanee toisistaan, mutta kaiken kiireen keskellä on hyvä ottaa yhteistä, kahden keskistä aikaa ja käyttää se hellittelyyn kuin silloin joskus aiemminkin. Toinen hyvä neuvo on se, että muistakaa jutella keskenänne, se auttaa toistenne ymmärtämisessä.

Rakkaus on rikkautta parempi, on sananlasku, jota kaunein hääruno ei voi korvata. Häärunoista voi ammentaa aineksia puheeseen, mutta yksinkertaiset ohjeet ovat myös arvokkaita ja muistuttaa hääparia siitä ankeasta arjesta, joka vääjäämättä tulee vastaan enemmin tai myöhemmin. Siksi parille onkin tärkeää pitää luottamus. Mitään suuria salaisuuksia ei voi olla eikä niitä tarvita. Kaikki asiat on kyettävä kertomaan toisilleen, vierellähän on se maailman tärkein ihminen.

Molemmat ovat yksilöitä

Kun kaksi ihmistä menee yhteen, jompikumpi yrittää miellyttää toista olemalla juuri sellainen haaveiden vaimo tai mies. Se ei pitkän päälle toimi, vaan jokaisen pitää olla jo seurusteluvaiheesta asti persoonallinen, oma itsensä. Toista osapuolta on pyrittävä aina kuuntelemaan sekä antaa hänelle mahdollisuus kertoa ajatuksistaan. Tärkeintä on vielä vuosienkin päästä heittäytyä romantiikan vietäväksi. Sen ei tarvitse olla suurta ja teatraalista, vaan pieniä, ihania yksityiskohtia.

Avainsanat: