Siirry suoraan sisältöön

Hääparille itse tehty hääkortti on persoonallinen huomionosoitus

Hääparille itse tehty hääkortti on arvokas muisto.

Käsin tehty kortti muistetaan ja sitä arvostetaan. Hääparille itse tehty hääkortti välittää tekijän lämpimät ajatukset tuoreesta parista vielä vuosienkin päästä. Hääpareja on monenlaisia, monenikäisiä ja monenlaisissa elämänvaiheissa. Persoonallinen hääkortti ottaa huomioon nämä asiat ja esimerkiksi parin huumorintajun sekä tyylin. Hääkorttia tehdessä voi muistella myös omaa elämää samankaltaisessa vaiheessa ja ammentaa sieltä onnen tunnetta kortin avulla välitettäväksi.

Hääparille itse tehty hääkortti ilmentää tekijän ajatuksia parista

Hääkortin kansikuvan perinteisiä aiheita ovat sydämet, hääpari, joutsenpari tai kyyhkyt. Kuva voi olla myös jotain muuta, joka kertoo hääparin mielenkiinnonkohteista tai harrastuksista. Kortin voi tehdä monella tekniikalla. Akvarelliväreillä saa herkän ja taiteellisen vaikutelman, leimasimista löytyy humoristisiakin aiheita. Materiaalien ja aiheen valintaan kannattaa käyttää aikaa ja miettiä, mikä tuo kortin antajan ja saajat lähelle toisiaan.

Korttiin kirjoitettava runo tai mietelause voi olla hyvä alku pohdittaessa kortin ulkoasua. Hääparille voi kirjoittaa runon rakkaudesta, mutta runo voi olla monesta muustakin aiheesta. Se voi käsitellä yhteistä elämää, matkaa tai sitä, miten mahdollisista vastoinkäymisistä voi selvitä yhdessä. Kaunein hääruno syntyy kirjoittajan toivoessa hääparin elämän matkalle kaikkea hyvää. Kalligrafisti kirjoittaa runon etusivulle ja koristaa sen maalauksin. Näin kortin runoineen voi kehystää ja asettaa esille.

Kortti on muisto hääjuhlasta

Itse tehty kortti erottuu painetuista hääkorteista. Käsin tehty kortti voi olla tavallisesta kortista poikkeavan muotoinen ja kokoinen sekä sen aihe saattaa olla hyvinkin persoonallinen. Hääkortti voi olla osa lahjaa tai itsessään koko lahja. Kehystettynä hääkortti muistuttaa hääparia ihanasta juhlasta kauan jälkeenkin päin.

Avainsanat: